Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. veebruar 2021

Vaata, kes sektori ettevõtjatest saavad riigi teenetemärgi

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 152 inimesele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Põllu- ja maamajandusettevõtjatest saavad riigi teenetemärgi tänavu 4 tublit tegijat.
Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko pälvis Valgetähe IV klass teenetemärgi.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Teenetemärkidega tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

See, millal toimub tänavuste tunnustuste üleandmine, sõltub viiruskriisi olukorrast. “Kindlasti soovime selle piduliku hetke välja mängida ja väärika sündmuse korraldada, aga see jääb ootama aega kui viiruskriis taandub,” ütles Vabariigi Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

Põllu- ja maamajandusettevõtjatest saavad riigi teenetemärgi:

Valgetähe IV klass

Tanel-Taavi Bulitko – tõuloomakasvatuse edendaja

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees. Tema järjekindla töö tulemusel on Eesti tõuloomade aretus jõudnud Euroopa tippu ja avanud tõuloomade müügiks uusi turge. Tanel-Taavi Bulitko on ka Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogus põllumajanduse grupi eestvedaja.

Olav Kreen – Rabaveere Farm OÜ juht

Rabaveere Farm OÜ juht Olav Kreen.
Foto: Hanna Marii Ilves

Rabaveere talu peremees, kes on andnud olulise ja pikaajalise panuse Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja arengusse ja põllumajanduspoliitika kujundamisse.

Tõnu Oks – Marjamaa talu peremees

Marjamaa talu peremees Tõnu Oks.
Foto: Kristjan Teedema

Marjakasvatusettevõtja ja oma sektori ettevõtjate eestkõneleja, kelle missiooniks on pakkuda aasta ringi kohalikke saadusi.

„Aastal 1992 rajasime esimese maasikapõllu, mis oli pool hektarit suur. Praeguseks kasvatame Tartumaal marju 28 hektaril ja sellest viiel hektaril viljeleb tütar Elke mahemarjakasvatust firma Maheland OÜ alt,“ tutvustas Oks firma tegevust üle-eelmisel aastal põllumajandus.ee-le.

Valgetähe V klass

Krista Habakukk – MTÜ Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige

Pühendunud külaliikumise ja kodanikuühiskonna edendaja juba 20 aastat. Ta on aastaid korraldanud ka Avatud talude päeva ja Maal elamise päeva.

Õnnesoovid ka Põllumajandus.ee poolt! Head Eesti Vabariigi aastapäeva!

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960