Autor: Koit Brinkmann • 26. veebruar 2021

Kohus lõpetas Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasja

Jaan Uibo (vasakul), Oliver Kruuda kaitsjad Helmeri Indela ja Küllike Namm kuulasid, mida Kruuda rääkis videokonverentsi kaudu esimesel kohtuistungil.
Foto: Andras Kralla
Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu alles hiljuti kohtus hoo sisse saanud kriminaalmenetluse, milles ärimehi Aivo Pärna ja Jaan Uibot süüdistati piimatootja Tere puukfirmaks peetud UP Varude maksejõuetuse põhjustamises ning Oliver Kruudat maksejõuetusele kaasaaitamises.

Veebruari algul esitas Uibo kaitsja Urmas Kõrgesaar kohtule taotluse aegumise kohaldamiseks. Uibo oli UP Varude juhatuse liige kuni oktoobrini 2014, mis tähendab, et temale süüdistuses etteheidetavad teod aegusid oktoobris 2019. Kohtu alla anti Uibo aga novembris 2019 ehk viis aastat, üks kuu ja viisteist päeva pärast tema juhatuse liikme volituste lõppemist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960