Autor: Põllumajandus.ee • 1. märts 2021

Nisu- ja rapsihinnad seitsme aasta tipus – hea aeg hindade fikseerimiseks?

Uus aasta on alanud tooraineturgudel tormilise tõusuga. Nii nisu- kui ka rapsihinnad on tõusnud kõrgeima tasemeni alates 2013. aastast ning on murdnud välja tehnilist analüüsi silmas pidades tähtsatest struktuuridest.
Rapsipõld
Foto: Pixabay

Nisuhindadele on hoogu andnud Euroopa tugev ekspordinõudlus ning Venemaa otsus hakata eksporti maksude kaudu piirama. Üldiselt on põllumajanduskultuuridele taganttuuleks aga terve toorainesektori tõus, mis tuleneb inflatsiooniootuste kasvust. Inflatsiooni kiirenemist oodatakse eelkõige rahatrüki ning majanduse taastumise tõttu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960