Autor: Põllumajandus.ee • 3. märts 2021

Põllumajandus- ja Toiduamet tegeleb aktiivselt hukkunud lindude kokku kogumisega

Viimastel päevadel on ametit teavitatud massiliselt hukkunud luikedest. Amet teeb omaltpoolt kõik, et need linnud kokku koguda ja vajadusel proovid võtta, et need saata laborisse.
Foto: Pixabay

Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul on hetkel olulisim teha kõik selleks, et kiiresti leviv lindude gripp ei jõuaks kodulindude sekka. „Amet kogub kokku hukkunud linnud, kes võivad olla haigestunud lindude grippi. Vajadusel võetakse lindudelt proovid. Samuti tagatakse, et see toimuks viiruse levikut välistaval viisil ning linnud hävitatakse nõuetekohaselt,“ selgitas Sammel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960