Autor: Ene Kärner • 10. märts 2021

Turuülevaade: suurimad probleemid on sea- ja linnuliha, lillekasvatuse, veini ja kartulisektoris

ELi põllumajandusturu väljavaated on järgmistel kuudel negatiivsed koroonapiirangute tugevdamise tõttu liikmesriikides, kaubanduse dünaamika või loomatervishoiu probleemide tõttu. Muutunud on tarbimine, näiteks HoReCa sektori sulgemine ja kõrge lisandväärtusega toodete tarbimise vähenemine.
COVID 19 piirangute tõttu on turuhinnad kartulikasvatajate tootmiskuludest madalamad ning tuleb tegeleda ülejääkidega.
Foto: Pixabay

Põllumajanduse tarneahel tervitas ELi ja Ühendkuningriigi kaubandus- ja koostöölepingut. Selle rakendamise järgselt ei ole esinenud suuri häireid ega olulist mõju turule või hindadele. Sellest hoolimata peame rõhutama, et oleme alles väga varajases staadiumis ja kaubandusmahud ei ole olnud tavapärased erinevatel põhjustel, sealhulgas laovarude kogumine enne Brexitit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960