Autor: Ene Kärner • 10. märts 2021
Ainult tellijatele

Turuülevaade: suurimad probleemid on sea- ja linnuliha, lillekasvatuse, veini ja kartulisektoris

ELi põllumajandusturu väljavaated on järgmistel kuudel negatiivsed koroonapiirangute tugevdamise tõttu liikmesriikides, kaubanduse dünaamika või loomatervishoiu probleemide tõttu. Muutunud on tarbimine, näiteks HoReCa sektori sulgemine ja kõrge lisandväärtusega toodete tarbimise vähenemine.

COVID 19 piirangute tõttu on turuhinnad kartulikasvatajate tootmiskuludest madalamad ning tuleb tegeleda ülejääkidega.
Autor: Pixabay

Põllumajanduse tarneahel tervitas ELi ja Ühendkuningriigi kaubandus- ja koostöölepingut. Selle rakendamise järgselt ei ole esinenud suuri häireid ega olulist mõju turule või hindadele. Sellest hoolimata peame rõhutama, et oleme alles väga varajases staadiumis ja kaubandusmahud ei ole olnud tavapärased erinevatel põhjustel, sealhulgas laovarude kogumine enne Brexitit.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150