Autor: Põllumajandus.ee • 12. märts 2021

Veelindude seas on lindude gripp laialt levinud

Veelinnud võivad lindude grippi kanda.
Foto: Eiko Kink
Hukkununa leitud vee- ja metslinde on analüüsitud lindude gripi suhtes ning haigust on leitud viiest maakonnast.

Põllumajandus- ja toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul on ametit aktiivselt teavitatud hukkununa leitud vee- ja metslindudest. „Teavitusi hukkunud lindudest on tulnud peamiselt põhjarannikult ja Saaremaalt. Lindude grippi on tuvastatud veelindudel Harjumaal, Lääne-Virumaal, Ida-Virumaal, Läänemaal ja Hiiumaal,“ kirjeldas Sammel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960