Autor: Mait Kraun • 15. märts 2021

Piima- ja rapsihinnad tõusus, nisu hind kukkus

Märtsi on tooraineturul iseloomustanud piimahindade järsk tõus GDT oksjonil, rapsiseemnete lähenemine kõigi aegade tippudele ning nisuturu jätkuv tugevus. Need on põllumehe jaoks head uudised, aga samas on kallinemas ka kütustehinnad.
Piimahinnad tõusid GDT oksjonil lausa 15 protsenti.
Foto: Liis Treimann

• Nisuhinnad langesid kolme nädala põhja, sest hinnad USAs langesid ning Venemaa on ekspordimaksule vaatamata turgudel jätkuvalt konkurentsis.

• Rapsiseemnete hinnad tõusid viimase kaheksa ja poole aasta tippu. Kõigi aegade tippudest on puudu vaid mõned eurod. Varud on langenud Euroopas madalale tasemele ning toetust pakub ka globaalse turu dünaamika.

• Piimahinnad tõusid GDT oksjonil lausa 15 protsenti – viimati oli tõus nii suur 2015. aasta augustis, mil piimahinnad olid äsja saavutanud põhja. Hiina tugev nõudlus ning varude vähenemine on GDT oksjonil hindu tõstnud juba kaheksa korda järjest.

• Toornafta hinnad tõusevad, sest OPEC on tootmist piiranud ning Hiina majandusandmed paranevad. See tõstab ka kütusehindu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960