Autor: Põllumajandus.ee • 25. märts 2021

Põldude saagikus Euroopas võib väheneda

Euroopa Liidu väetisetootjate assotsiatsioon Fertilizers Europe prognoosib lähiaastateks väetiste kasutamise ja saagikuse langust.
Foto: Pixabay

Assotsiatsiooni hinnangul väetatakse Euroopa Liidus 133,7 miljonil hektarit põllumaad. 44,9 miljonit haritavat põllumaad Euroopa Liidus ei väetata. Majandusprognoosidele toetudes eeldab Fertilizers Europe, et aastateks 2029/20 tõuseb iga -aastane lämmastik -, fosfaadi - ja kaaliumväetiste tarbimine vastavalt 10,6, 2,7 ja 3,1 miljoni tonnini ning väetatav ala langeb 132,4 miljonile hektarile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960