Autorid: Põllumajandus.ee , Tiiu Annuk, põllumeeste ühistu KEVILI agronoom • 21. aprill 2021

Millised on herne ja põldoa umbrohutõrje võimalused?

Lõuna-Eestis hakkasid nädalavahetusel hoogsad külvitööd ja nüüd võib kindlalt öelda, et vahe Põhja-Eestiga on julgelt nädal kuni poolteist. Põhja-Eestis on muld veel väga külm ning taimede kasv pole hoogu sisse saanud.
Põlduba.
Foto: Tiiu Annuk

Külma mulda külvates võivad taimed vinduma jääda ja on vastuvõtlikumad taimehaigustele. Seega võiks natuke külviga oodata, kui vähegi võimalik. Soe muld soodustab kiiret idanemist ja hoogsat algkasvu ning taimed on tugevamad ning suudavad ise ennast paremini kahjurite ja haiguste eest kaitsta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960