Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 22. aprill 2021

Alo Põldmaa: kartulikasvatuses näen pigem võimalusi, mitte takistusi

Eesti kartulipealinnaks kutsustud Simunas peretraditsioone jätkav kartulikasvatusega tegelev Alo Põldmaa rääkis, et kartulikasvatajate jaoks on juba praegu kibekiire aeg käes, sest lisaks uue hooaja ettevalmistustele tuleb ka möödunud aasta saak maha müüa.
Alo Põldmaa.
Foto: Kartul Simunast

„Kui aus olla, siis tegelikult terve see talv on olnud ülimalt pingeline. Tulenevalt väga suurest kartuli mahust, mis põldudelt kokku koguti, on tekkinud situatsioon, kus toodangut ei ole võimalik realiseerida,“ ütles Alo Põldmaa ja nentis, et töö müügivõimaluste otsimise osas on käinud ja käib veel suveni välja. „Eks see nii ole, et kui kartulikasvatuses on saak hea olnud, siis on hind jälle madal. Nii see on, et eelmine kartuliaasta jääb meelde üsna kahjumlikuna. Tööd on saanud teha palju, aga tulud seda kindlasti ei kata. Aga eks see nii käibki. Ühel aastal parem, teisel halvem,“ rääkis Põldmaa.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960