Autor: Põllumajandus.ee • 3. mai 2021

Lääne-Harju vallas lõpetati eriti ohtliku lindude gripi puhangust tingitud piirangud

Põllumajandus- ja Toiduamet lõpetas Harjumaal asuva A.K.S.S Grupp OÜ lindlas lindude gripi (H5N8) tõttu kehtestatud karantiini ning kümne kilomeetri raadiuses oleva piirangutsooni. Üle-eestiline lindude sees pidamise nõue jääb kehtima.
Vastavalt olukorrale otsustatakse üle-eestilise sees pidamise nõude kehtetuks tunnistamine esimesel võimalusel.
Foto: Andras Kralla

Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul on möödunud 30 päeva haigestunud lindude hukkamisest, pidamisruumide puhastamisest ja desinfitseerimisest. A.K.S.S Grupp OÜ lindlas teostati desinfitseerimised ja hävitati kõik, mis puutus kokku haigestunud lindudega. "Kuna pole tuvastatud haiguse edasisist levikut, siis lõpetati piirangute kehtivus," selgitas Sammel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960