Autor: Põllumajandus.ee • 3. mai 2021
Ainult tellijatele

Lääne-Harju vallas lõpetati eriti ohtliku lindude gripi puhangust tingitud piirangud

Põllumajandus- ja Toiduamet lõpetas Harjumaal asuva A.K.S.S Grupp OÜ lindlas lindude gripi (H5N8) tõttu kehtestatud karantiini ning kümne kilomeetri raadiuses oleva piirangutsooni. Üle-eestiline lindude sees pidamise nõue jääb kehtima.

Vastavalt olukorrale otsustatakse üle-eestilise sees pidamise nõude kehtetuks tunnistamine esimesel võimalusel.
Autor: Andras Kralla

Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul on möödunud 30 päeva haigestunud lindude hukkamisest, pidamisruumide puhastamisest ja desinfitseerimisest. A.K.S.S Grupp OÜ lindlas teostati desinfitseerimised ja hävitati kõik, mis puutus kokku haigestunud lindudega. "Kuna pole tuvastatud haiguse edasisist levikut, siis lõpetati piirangute kehtivus," selgitas Sammel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150