Autor: Põllumajandus.ee • 4. mai 2021

Maaelukomisjon saatis toidu müüjaid kaitsva eelnõu esimesele lugemisele

Riigikogu maaelukomisjon arutas eilsel istungil eelnõu, mille eesmärk on kaitsta põllumajandustoote ja toidu müüjaid neist suuremate ostjate ebaausate kaubandustavade eest. Eelnõuga pannakse paika, millised tehingud on ostja ja müüja vahel keelatud.
Seoses kaubanduskettide suure mõjuga toidutööstuse ja esmatootjate üle tekkis vajadus olukorda parandada, et müüjad ei jääks kehvemasse seisu.
Foto: Eiko Kink

Maaelukomisjoni esimehe Tarmo Tamme sõnul on eelnõu mõte, et tootjat ei koheldaks ebaõiglaselt. „Praegu on jäme ots kaubanduse käes ja tarnijad ei julge ebaausa kohtlemise korral selle üle kurtmagi minna, kuna kardavad repressioone, näiteks, et nende kaupa ei võeta enam müüki,“ rääkis Tamm. „Eelnõu järgi on keelatud ähvardada müüjat n-ö kaubandusliku kättemaksuga, kui müüja kasutab oma lepingust tulenevaid või seadusjärgseid õigusi.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960