Autor: Põllumajandus.ee • 13. mai 2021

Galerii: vaata, kuidas maarahvas valitsust väisas

Täna andsid maa- ja rannarahva esindusorganisatsioonide juhid peaminister Kaja Kallasele üle ühise pöördumise palvega pöörata senisest suuremat tähelepanu maa- ja rannapiirkondade elu toimimisele ja püsimajäämisele. Koos pöördumisega kingiti valitsusele Eesti maa-, metsa- ja mereande, millega maainimesed Eesti ühiskonda igapäevaselt varustavad.
Vasakult: Andres Talijärv (Eesti Erametsaliidu tegevjuht), Kerli Ats (Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht), Esta Tamm (Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht), Julia Piilmann (Maa- ja rannarahva pöördumise koordinaator), Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees), Tiit Tammsaar (Eesti Jahimeeste Seltsi juhatuse liige).
Foto: Raul Mee

Enamik Eesti keskkonnakoormusest ja -saastest tekitatakse linnades, kuid vastutus pannakse peamiselt maainimeste õlgadele. Maa- ja rannapiirkondade elanikud aitavad linnainimese keskkonnamõjusid tasakaalustada, kuid maainimeste tegutsemisele seatakse kergekäelisi piiranguid, mis takistavad hüvede tootmist ja pakkumist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960