Autor: Põllumajandus.ee • 14. mai 2021

Talumuuseum kutsub laupäeval kartulipanemise talgutele

Kevadtööd põllul ja aias on paljudel lapsepõlvest meeles kui kartulikorvidega vagude vahel tatsamine ja kartulite mulda pistmine. C. R. Jakobsoni Talumuuseum kutsub linnainimesi, kel enam aiamaad pole, aga näpud maamulla järele igatsevad, 15. mail kell 11 Kurgjale kartulipanemise talgutele.
Kartulit hakati Eestis kasvatama 19. sajandil. Siis oli kartul väga haruldane ja kallis ning talurahvas kutsus seda „maa-õunaks”.
Foto: C. R. Jakobsoni Talumuuseum

„Kutsume kartulipanemise talgutele, et säiliks meie maakultuur ja -teadmised, ning et inimesed saaksid tulla loodusesse, teha natuke ehedat maatööd ja veeta üks tore päev igapäevaelust eemal,“ ütles talumuuseumi perenaine Inge Sipelga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960