Autor: Põllumajandus.ee • 20. mai 2021

Põllumajandusettevõtted on tänavu lootusrikkad

Eesti põllumajandusettevõtetest prognoosib 87 protsenti tänavu käibekasvu, nähtub SEB poolt korraldatud Baltic Business Outlooki uuringust. Sellega on põllumehed keskmiselt optimistlikumad kui Eesti väike- ja keskmise suurusega ettevõtted, kus käibekasvu näeb 77 protsenti küsitletutest.
Tervikuna on sektori väljavaated head.
Foto: Pixabay

„Võrreldes eelnenud aastatega on veidi kasvanud käibelangust prognoosivate põllumajandusettevõtete osakaal, kuid tervikuna on sektori väljavaated head. Vilja kokkuostuhindade tõus toetab teraviljakasvatajate tegevust. Piimakarjakasvatajate väljavaade hetkel ei ole nii positiivne, sest piima kokkuostuhind on madalam, kui eelmisel aastal samal ajal (märtsi seisuga). Pandeemia taandumisel võib oodata toiduainete nõudluse taastumist toitlustus- ja turismisektoris, kus suurtarbijate mahud on viimase aasta jooksul olnud languses,“ ütles SEB põllumajandussektori juht Andrus Mägi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960