Autor: Põllumajandus.ee • 3. juuni 2021

Täna toimub Võrumaal eriti ohtliku loomataudi õppus

Põllumajandus- ja Toiduamet korraldab 3. juunil Võrumaal Antsla vallas suu- ja sõrataudi õppuse.
Õppuse käigus saavad PTA töötajad harjutada läbi olulisi ülesandeid, et olla valmis erinevateks loomataudideks.
Foto: Pixabay

Õppuse eesmärgiks on harjutada sündmuspaigal tööde juhtimist ja kiiret infovahetust ning välitöid taudi tõrjumiseks. Näiteks harjutatakse läbi taudipunkti lokaliseerimine, desopunkti ülesseadmine ja bioturvalisuse meetmete rakendamine, sh loomade kokku ajamine karjamaal nende hindamine ja loendamine. Õppuse läbimängul on peamine roll ameti Lõuna regiooni töötajatel. Õppuse käigus liiklust ümber ei suunata ning teesulge ei paigaldata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960