Jaanipäeval tarbivad eestlased liha tavapärasest kaks korda rohkem
Eesti suurima kodumaisel kapitalil põhineva lihatööstuse, OÜ Nõo Lihatööstuse hinnangul tarbivad eestimaalased jaaninädalal ligi kaks korda rohkem lihatooteid kui muul ajal suvel.
Ettevõtte arvutuste kohaselt söövad eestimaalased suvel ära keskmiselt 2500 tonni liha nädalas, kuid jaaninädal kasvatab lihatarbimise lausa 5000 tonni peale. Kõige enam süüakse jaanipäeval grillvorste, kuid palavate ilmadega teeb müügirekordeid kanaliha.
2025. aasta kevad on toonud põldudele positiivse pildi: taliviljad on hästi talvitunud ning taimed on tugevad, hoitud ja toidetud. Ilmastik on kevadel olnud küll heitlik, kuid üldpilt on lootustandev. Linas Agro agronoomiaeksperdi Mart Toomsalu sõnul on rõõm tõdeda, et põllumehed ei ole sellel kevadel lämmastikväetisega kokku hoidnud, mis omakorda kajastub taimede heas seisukorras.