Autorid: Ken Rohelaan, Põllumajandus.ee • 28. juuni 2021

Traktorite ja kombainide müüja: pangad takistavad mitme sektori arengut

Traktoreid, kombaine ja muud põllumajandustehnikat müüva Baltic Agro Machinery juhtkond leiab, et suurimaks piduriks nii põllumajandus- kui ka metsa- ja ehitussektori arengule võib endiselt pidada pangandust.
Baltic Agro Machinery nägi eelmise aasta põhjal, kuidas koroonaviirus mõjutas negatiivselt mitme valdkonna tehnika müüki.
Foto: Imago Images / Scanpix

Äripäeva Infopanga laekunud majandusaasta aruandes kirjutab Baltic Agro Machinery juhtkond, et võrdluses varasemete aastatega on märgatavalt vähenenud soov tehinguid rahastada, pikenenud on otsuste menetlemise aeg ja, erinevalt euribori negatiivsest tasemest, kasvanud on pankade intressimarginaalid.

"Eriti heitlikuks osutusid liisingufirmade otsused koroonaviiruse leviku algstaadiumis kevadel, kus tõsiselt kannatasid nii juba varem kokkulepitud tehingute tingimused kui ka protsesside järjepidevus," selgub juhtkonna hinnangust.

Edasi saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960