Autor: Põllumajandus.ee • 28. juuni 2021

Oliiviõlide kontrollide tulemused vastasid nõuetele

Plaanilise järelevalve käigus võeti proovid kahelt esimese pressi oliiviõlilt, mõlemad tootepartiid vastasid esitatud kategooria nõuetele. Amet jätkab oliiviõlide kontrollimistega.
Oliiviõli analüüsimine sisaldab 70 erineva näitaja analüüsimist ja organoleptilist hinnangut ehk lõhna, välimuse ja maitse analüüsimist.
Foto: Unsplash

Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) kontrollib igas kvartalis oliiviõlipartiisid, mis satuvad valimisse riskianalüüsi põhjal. „Seekord jäi valikusse kõige kõrgem oliiviõli kategooria, sest ametile teadaoleva info põhjal esineb ka mujal riikides kõige rohkem just selle kategooria võltsimisi,“ selgitas PTA turukorralduse peaspetsialist Ave Raie. „See on ka mõistetav, kuna esimese pressi oliiviõli on kõige väärtuslikum ja hinnalisem,“ lisas Raie.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960