Autorid: Anu Jõgi, Eliisa Matsalu, Põllumajandus.ee • 13. juuli 2021

Tartu Milli tütar ehitas Lätti kaks tehast

Tartu Milli Läti tütarfirma Dobeles Dzirnavnieks teatas kahe uue tehase käikulaskmisest, mis lubaks ettevõttel eksporti vähemalt 30 protsendi võrra kasvatada, kirjutab Läti ringhääling.
Tartu Mill arendab hoogsalt tegevust lõunanaabrite juures.
Foto: Dobeles Dzirnavnieks

Tartu Millile kuulub Läti teraviljatootjast Dobeles dzirnavnieks AS ligi 94 protsenti.

Üks tehas hakkab tootma ökoloogilisi tooteid ja selle maksumus on 22,7 miljonit eurot, millest Euroopa Liidu rahastus moodustab 22 protsenti, kirjutab väljaanne. Selle tehase tootmismahuks on arvestatud 50 000 tonni viljatooteid aastas. Üle 95 protsendi tehase toodetud viljahelbeid on kavas eksportida.

12,4 miljonit eurot investeeritakse pastatehasesse, sellest on Euroopa Liidu rahastus 26 protsenti. Dobeles Dzirnavnieks on Läti ringhäälingu teatel tootnud pastatooteid alates 2012. aastast ja need on peale kodumaise müügi liikunud ka mujale Euroopasse, Aasiasse, Lõuna-Ameerikasse ja Aafrikasse. Uus tehas lubab toota laiemat sortimenti pastatooteid ja selle võimsus on 40 000 tooteid aastas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960