Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 9. juuli 2021

Riho Terras: ÜPP kompromiss on asjaolusid arvestades hea tulemus

Juuni lõpus Luksemburgis toimunud Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil kiitsid ministrid heaks Euroopa Parlamendi ja Euroopa Komisjoniga pikalt kolmepoolsete läbirääkimiste laual olnud kompromissi ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) reformipaketi osas.
Terrase sõnutsi on ÜPP näol tegemist Euroopa Liidus kõige olulisema põllumajanduse teemalise dokumendiga.
Foto: Eesti Uudised

ÜPP uus reformipakett püüab varasemast enam leida tasakaalu põllumajanduse majanduslike, keskkonnaalaste ja sotsiaalsete aspektide vahel. Kohtumisel osalenud maaeluminister Urmas Kruuse nentis, et ministrid otsustasid Euroopa Parlamendi ja Euroopa Komisjoniga kolmepoolsetel läbirääkimistel saavutatud kompromissi heaks kiita, sest kokkulepet on oodatud pikalt ning see on väga vajalik põllumajandusettevõtetele tulevikutegevuste planeerimisel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960