Autor: Põllumajandus.ee • 13. juuli 2021

Põllumajandus-Kaubanduskoda avaldab arvamust looduskaitseseaduse eelnõu kohta

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda avaldas oma seisukohad looduskaitseseaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu kohta.
Kahetusväärselt pole eelnõu kooskõlastamise protsessi kaastatud põllumajandus- ja metsandussektorite esindajaid.
Foto: Pixabay

Põllumajanduse seisukohalt valmistab kõige enam muret eelnõu punkt, millega täiendatakse looduskaitseseadust punktiga, mis sätestab, et tegevuste kavandamisel ja elluviimisel tuleb vältida looduslikult esinevate lindude tahtlikku häirimist. Eelnõu seletuskirjas esitatud tahtlikkuse definitsioon välistab lindude pesitsusajal looduses kõikvõimalikud inimtegevused, mõjutades eeskätt majandustegevust põllumajandus- ja metsasektoris ning on EPKK seisukohalt selgelt ebaproportsionaalne. Nagu ka eelnõuga plaanitud trahvimäärade tõus, mis juriidilise isiku korral suurenevad kuni 100 korda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960