Autorid: Rivo Sarapik, Põllumajandus.ee • 23. august 2021

Mahetootja plaanib sel aastal käivet mitmekordistada

Ahto Vegmann (vasakul) ja Kristjan Õunamägi lõid mahetootja Loov Organic (varasem nimi Loodusvägi OÜ) 13 aastat tagasi. Selle ajaga on ettevõte käibe kümnekordistanud ja kiire kasv jätkub ka tänavu.
Foto: Andras Kralla
Eesti üks tuntumaid mahetootjaid, kiirelt kasvav Loov Organic plaanib sel aastal välisturgude toel käivet mitmekordistada. Ettevõtte kasvatamisel võeti investoritena appi ka tuntud Eesti äritrio.

13 aastat tagasi loodud Loov Organic on selle ajaga käivet kergitanud 10 korda. Eelmisel aastal jõudis see 3,1 miljoni euroni ja ärikasumit kogunes 280 000 eurot. Kasvuhoog jätkub ka sel aastal, kui sihitakse 4-5 miljoni euro vahele jäävat müügitulu ning kuni poole miljoni euroni ulatuvat kasumit.

Ettevõtte üks rajaja Ahto Vegmann rääkis Äripäeva Raadiole, et kasvu on kiirendanud kolm aastat tagasi investoritena kaasatud legendaarne äritrio Armin Kõomägi, Sven Mansberg ja Indrek Prants, kellele ettevõttele Mahevägi kuulub nüüd 51% firmast. Aasta hiljem müüdi kaubamärk Loodusvägi Abestockile, mille ettevõte oli tuntuks kasvatanud.

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960