Autorid: Hando Sinisalu, Põllumajandus.ee • 24. august 2021

Indrek Kasela: PRFoods oleks võinud teenida 12 miljonit rohkem

PRFoodsi kahjumliku aasta taga võib näha peamiselt kahte tegurit: koroona vähendas oluliselt nii nõudlust kui ka toorkala hindu. Samuti põrus Soome ettevõtte juhtkond olukorrale reageerimisel.
Kalaärile on nõudluse kadumise tõttu olnud koroonakriis raske, rääkis PRFoodsi juht Indrek Kasela.
Foto: Irina Mägi

"Me müüsime seal alla omahinna. Ühegi ettevõtte roll pole subsideerida oma kliente," rääkis ettevõtte juht Indrek Kasela. Tema sõnul pole Soome hea koht, kus kriisi ajal olla, kuna tööjõuturg on paindumatu ja olukorrale reageeritakse aeglaselt. Seetõttu plaanib PRFoods restruktureerida täielikult Soome üksuse, võimalusel müüa või sulgeda sealsed kahjumlikud tegevused.

Firma teenis juunis lõppenud majandusaasta jooksul 5,1 miljonit eurot puhaskahjumit, käive vähenes veerandi võrra. Kasela sõnul on suurim probleem siiani, et Eesti riik pole lubanud alustada suuremahulise kalakasvatusega, mistõttu jäi eelmisest perioodist saamata märkimisväärne tulu. "Tinglikult võib öelda, et oleks võinud teenida 12 miljonit eurot EBITDAd," lisas ta.

Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis uurisime värskete tulemuste taustal Indrek Kaselalt, mis ootab kalatööstust ees. Samuti kõnelesime Kaselaga sellest, mis häirib teda vaktsiinide külmlao juhtumis ja miks keegi ei taha vastutust võtta.

Kuula intervjuud siit:

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960