Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 6. september 2021

Milline on põllumajanduse roll LULUCF sektoris?

Keskkonnaministeeriumi tellimusel on valminud maakasutuse, maakasutuse muutuse ja metsanduse (LULUCF) sidumisvõimekuse uuring analüüsimaks kompleksselt selle sektori kasvuhoonegaaside sidumisvõimaluste potentsiaali ja ulatust. Vaatame üle, millised on järeldused põllumajandussektori suhtes.
Põllumaade ja rohumaade pindala on alates 1990. aastast vähenenud vastavalt 6,5% ja 5,9%.
Foto: Pixabay

Uuringus vaadeldakse põllumaid ja rohumaid koos, kuna põllu- ja rohumaade muldade süsiniku sidumise suurendamise ja KHG heite vähendamise meetmed suuresti kattuvad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960