Autorid: Sigrid Sõrmus, Põllumajandus.ee • 8. september 2021

Maailma esimene ujuvfarm aitab säästa põllumajandusmaad

Rotterdami sadam pole mitte ainult Euroopa suurim sadam, vaid asukohaks ka ühele ebatavalisele farmile - alates 2019. aastast on seal peetud lüpsilehmi laudas, mis hulbib eraldatud sadamasopis.
Farm on kolmekordne ja kinnitatud merepõhja, lisaks on farm projekteerija sõnul ka orkaanile vastupidav.
Foto: Ruben Dario Kleimeer

"Maailm on surve all ja põllumajandusmaad jääb üha vähemaks," selgitas farmi kaasomanik Minke van Wingerden. Ta lisas, et sellise farmi loomise idee tagamaa oli lihtne - taheti luua linna lähedale farmiala, mis suudaks samas kohaneda kliimaeesmärkidega. Lisaks on ujuvfarm koht, kus linnalapsed saavad tutvuda põllumajandusettevõttes toimuvate protsessidega, näha loomi ja saada aimu, kuidas piimast saab piimatoode nende lauale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960