Autor: Sigrid Sõrmus • 9. september 2021

Millised on Brexiti mõjud Ühendkuningriigi põllumajandusele?

Brexit on Ühendkuningriigi põllumajanduse regulatsioonidesse toonud olulisi muudatusi. Kaubanduslepe väldib tariife ja kvoote, kuid toiduainete eksportijaid on erineval määral tabanud uus piirikontroll ja bürokraatia. Siiski, mõnel juhul on pandeemia kohalikku tarbimist suurendanud.
Vaatamata mitmetele takistustele jääb põllumajandus siiski üheks kõige paremini kaitstud majandusharuks.
Foto: Pixabay

Ühendkuningriik on nüüd ELi ühisest põllumajanduspoliitikast väljas, mis on põllumajandustootjate ringkonnas tekitanud kaua vastuolulisi meeleolusid. Põhjus seisneb selles, et riik sai tootjate hinnangul toetusi palju vähem võrreldes sellega, kui palju riik ise põllumajanduspoliitikasse panustas. Nüüd aga peavad Ühendkuningriigi riigid kehtestama ise oma põllumajandustoetuste süsteemid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960