Autorid: Linda Eensaar, Põllumajandus.ee • 23. september 2021

Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav

"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Saaremaa suurpõllumees Tõnu Post konverentsil Äriplaan 2022.
Foto: Raul Mee, fotograaf

Tõnu Post on kindel, et Eestis on ideaalilähedased tingimused põllumajanduse arendamiseks: siin on maad ühe inimese kohta 0,77 hektarit, samas kui maailmas kesmiselt on see 0,2 hektarit, meil on ka piisavad mageveevarud.

"Aga kust tuleb meie magevesi? See tuleb sademetena. Kõik, mida õhku saadame, tuleb vihmana alla. Ja olgem ausad, see on inimesele suhteliselt kõlbmatu, mis sinna üles läheb. Muld on jällegi esimene filter, mis meie magevee puhtaks teeb," kirjeldas Post.

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960