Autor: Põllumajandus.ee • 23. september 2021

Eesti põllumehed kasvatavad Põltsamaale 950 tonni kõrvitsaid

Orkla Põltsamaa tehases algas käesoleval aastal kõrvitsahooaeg kaks nädalat varem kui mullu. Kõrvitsasaak on tänavu hea ning kogu vajaminev kõrvitsakogus, 950 tonni, saadakse Eesti põllumeestelt.
Kogu vajaminev kõrvitsakogus saadakse Eesti põllumeestelt.
Foto: Orkla Eesti AS

Põltsamaa tehasejuhi Indrek Grossthali sõnul valmib sellel hoojal kõrvitsatest 16 erinevat hoidist, kokku 686 tonni. Veerand purki pandust on traditsiooniline Põltsamaa kõrvitsasalat. „Meie kõrvitsahoidistest pea kaks kolmandikku söövad ära naabrid - soomlased ja lätlased, kolmandik jääb eestlaste toidulauale,“ lisas Grossthal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960