Autor: Põllumajandus.ee • 24. september 2021

Maaülikool otsib ühinenud instituutidele juhte

Tuleva aasta algusest muutub Eesti Maaülikooli akadeemiline struktuur ning ühes sellega tuleb avalik konkurss põllumajandus- ja keskkonnainstituudi, metsanduse ja inseneeria instituudi ning veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktori ametikohtade täitmiseks.
Reformiga ühtlustub üliõpilaste ja töötajate arv instituutides, samuti suureneb instituutide finantsiline paindlikkus.
Foto: Sigrid Sõrmus

Soovides tugevdada ülikooli valdkondade sidusust ning tugevdada veelgi õppe- ja teadustööd ülikoolile pandud vastutusvaldkondades, ühendab ülikooli oma viis instituuti kokku kolmeks. Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen selgitas, et ühiskonna ees seisavad lähiajal suured väljakutsed nagu rohelepe, ÜRO säästva arengu eesmärgid, ring- ja biomajanduse laialdasem areng. "Maaülikoolil on kõigi nende eesmärkide saavutamises kandev roll, sest meie valdkonnad on nende väljakutsetega väga tihedalt seotud. Struktuurireformi eesmärk on tihendada ülikoolisisest ja ettevõtlusalast koostööd, et meie õpe ja teadus oleksid tugevamad, pakkumaks ühiskonnale veelgi enam teadmisi ja väärtusi.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960