Autorid: Ken Rohelaan, Põllumajandus.ee • 27. september 2021

Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale

Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Kaks aastat püsisid sealiha hinnad Hiinas rekordkõrgel, kuid 2021. aasta on olnud muutuste aeg.
Foto: Erik Prozes

Hiina on sealiha tarbimiselt maailma suurim turg. Sealsed sealiha hinnad on jaanuarist alates langenud üle 56 protsendi pärast seda, kui riigi seakasvatajad üritasid viimase kahe aasta jooksul saada kontrolli alla Aafrika sigade katku levikut.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960