Autor: Põllumajandus.ee • 30. september 2021

Uuring: põuane suvi kahjustas põllumeeste saaki

Statistikaameti värske saagiuuringu andmetel oli septembri keskpaigaks koristatud 95% teraviljapinnast, kust saadi 1,25 miljonit tonni saaki. Hektarilt saadi keskmiselt viiendiku võrra vähem teravilja kui mullu.
Kõige enam kasvatati taliviljadest nisu ja suviviljadest otra.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti analüütiku Ege Kirsi sõnul valmis teraviljasaak sooja ja kuiva suve tulemusena sel aastal kiiremini ning seetõttu alustati ka koristust varem. „Septembri keskpaigaks oli koristatud peaaegu kogu taliteravili ja 91% suviteraviljast. Vilja jõuti koristada rohkem kui eelmisel aastal samaks ajaks, saagikus oli aga oluliselt madalam nii teravilja kui ka kaunvilja ja kartuli osas,“ kommenteeris Kirs.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960