Autor: Põllumajandus.ee • 4. oktoober 2021

PTA lõpetas piirangutsoonid sigade Aafrika katku taudikoldele

Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) lõpetas sigade Aafrika katku (SAK) taudikolde ümber olevad piirangutsoonid. 3 ja 7 km raadiusega piirangutsoonid kehtestati OÜ Pihlaka Farmi ümber 14.07.2021 pärast SAK-i diagnoosimist. Taudi tõttu hukati farmis kõik peetavad sead ning tehti põhjalik puhastus ja desinfitseerimine.
Seafarmides on oluline rakendada kõiki bioturvalisuse meetmeid, et vältida viiruse jõudmist farmi.
Foto: Erik Prozes

Põllumajandus- ja Toiduameti loomatervise ja -heaoluosakonna juhataja Olev Kalda sõnul võib tehtud uuringute põhjal öelda, et taud võis farmi jõuda kas farmi teenindava transpordi, saastunud sööda ja mõningate hinnangute alusel ka verdimevate putukate vahendusel. „Viiruse esinemise kohta lähikonnas andis kinnitust samal ajal loomapidamiskohast vaid paari kilomeetri kauguselt leitud sigade Aafrika katku nakatunud metssea korjus,“ kommenteeris Kalda, lisades, et kõne all olev juhtum ja uuringud näitavad väga selgelt, kui oluline on seafarmides rakendada järjepidevalt kõiki bioturvalisuse meetmeid, et vältida viiruse jõudmist farmi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960