Autor: Anu Jõgi • 8. oktoober 2021

Lätis leiti illegaalne lihatööstus

Läti toidu- ja veterinaaramet koos majanduskuritegevuse kontrolli üksuse ja politseiga leidis Lätis Bauska piirkonnas Codes illegaalse ebasanitaarse lihatööstuse ja lao, mis toimetas oma tooteid paljudesse kohtadesse Lätis, kirjutas Dienas Bizness.
Läte ametid tuvastasid, et lihatöötleja tegutses ebasanitaarsetes tingimustes.
Foto: Läti toidu- ja veterinaaramet

Kontrollimisel selgus, et ettevõte tegutseb lagunenud ruumides, kus ei ole võimalik tagada hügieeninõuete täitmist. Ruumide seinad, laed ja põrandad on kahjustatud ja raskesti hooldatavad. Ventilatsioonisüsteem ei sobi toidutootmisruumidesse, nii tekib ruumidesse niiskus, mille tagajärjel leiti mõnest kohast hallitust. Veevarustus pole piisav ja kanalisatsioon on kahjustatud, selgus kohapeal.

Ka polnud eraldatud tooraine ja valmiskaubad, millega tekib toodete saastumise risk.

Pikemalt loe Äripäevast.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751