Autor: Anu Jõgi • 8. oktoober 2021

Lätis leiti illegaalne lihatööstus

Läti toidu- ja veterinaaramet koos majanduskuritegevuse kontrolli üksuse ja politseiga leidis Lätis Bauska piirkonnas Codes illegaalse ebasanitaarse lihatööstuse ja lao, mis toimetas oma tooteid paljudesse kohtadesse Lätis, kirjutas Dienas Bizness.
Läte ametid tuvastasid, et lihatöötleja tegutses ebasanitaarsetes tingimustes.
Foto: Läti toidu- ja veterinaaramet

Kontrollimisel selgus, et ettevõte tegutseb lagunenud ruumides, kus ei ole võimalik tagada hügieeninõuete täitmist. Ruumide seinad, laed ja põrandad on kahjustatud ja raskesti hooldatavad. Ventilatsioonisüsteem ei sobi toidutootmisruumidesse, nii tekib ruumidesse niiskus, mille tagajärjel leiti mõnest kohast hallitust. Veevarustus pole piisav ja kanalisatsioon on kahjustatud, selgus kohapeal.

Ka polnud eraldatud tooraine ja valmiskaubad, millega tekib toodete saastumise risk.

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960