Autor: Põllumajandus.ee • 14. oktoober 2021

EPA2021: millised on mahetooraine väärindamise võimalused ja kitsaskohad?

Täna toimub Eesti Põllumajanduse Aastanäituse EPA2021 raames Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja konverents “Maheturg 2021: mahetooraine väärindamise võimalused ja kitsaskohad”.
Mahepõllumajanduslikku maad oli 2020. a kogu Eesti põllumajandusmaast 22% (223 813 ha).
Foto: Unsplash

„Mahepõllumajandus on Eestis jõudsalt kasvanud. Meie mahesektor paistab paraku aga silma ka selle poolest, et kuigi mahepinna osakaal on Euroopa riikide võrdluses suur, siis toodetud mahetooraine väärindamine toimub suhteliselt vähesel määral. Peame analüüsima sektori arenguid ja valikuid tulevikuks ning otsima vastust küsimusele, kas mahetooraine suurem väärindamine suudab anda uue arengutõuke Eesti mahepõllumajandusele,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960