Autor: Jana Saarkoppel • 15. oktoober 2021

PRFoodsi käive näitab paranemise märke

PRFoodsi majandusaasta esimese kvartali auditeerimata esialgne konsolideeritud käive suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 12,8%, teavitas ettevõte börsiteate vahendusel.
PRFoodsi tehas Saaremaal.
Foto: Irina Mägi

„Akuutse koroonakriisi vaibumisel oleme sisenenud perioodi, mida iseloomustavad inflatsioon, taastunud ja kasvanud nõudlus ning toorainehindade drastiline tõus.“, kommenteerib PRFoods ASi juhataja Indrek Kasela. Tema väitel toetab kallinev tooraine märkimisväärselt ettevõtte enda kalakasvatuse tulemusi, kuigi toodete enda hinnatõus tuleb alles järgmisel aastal. Eesti müügi vähenemine on Kasela väitel tingitud asjaolust, et Eesti-suunaline turism ei toimi ja seetõttu on HoReCa sektor väga oluliselt mõjutatud.

Ettevõtte auditeerimata esialgne konsolideeritud käive oli 2021./2022. aasta esimeses kvartalis 14,32 miljonit eurot, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 12,8% (1. kv 2020/2021: 12,7 miljonit eurot), sealhulgas oli müügitõus hulgimüügis 63,3% ja HoReCa sektoris 16,8%. Samuti suurenes käive värske kala ja kalafilee ning suitsutatud toodete tooterühmade lõikes võrdluses eelmise aasta sama perioodiga vastavalt 30,7% ja 11,6%.

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960