Autor: Kristjan Pruul • 4. november 2021

Odav sealiha ja sisendite kallinemine hoiavad HKScani Baltikumis kahjumis

Hiljuti Baltikumis juhti vahetanud Soome lihatootja HKSCani tulemused on siinmail kahetised: kanalihal ja poolfabrikaatidel läheb hästi, sealihaga on üle-euroopalise ületootmise tõttu jälle kehvemini.
HKScan Estonia juhatuse esimees Juha Ruohola
Foto: Andras Kralla

Baltikumi tulemusi vaevab ühtaegu sealiha odavus kui sisendite kallinemine, tõdes HKScani tegevjuht Tero Hemmilä kvartalitulemuste teates. See on mõjutanud nii käivet kui ka näiteks seda, kui palju on tulnud bioloogilisi varasid alla hinnata. Hemmilä tõi välja, et siinsete poolfabrikaatide müügil tekkiv kasumlikkus on seevastu kontserni parim. Siinsed tulemused valmistasid Soome bossidele pettumuse ka juulis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960