Autor: Põllumajandus.ee • 22. november 2021

Hiinlased söövad Eesti kanade varbaid, aafriklased aga meie sigade päid

Toiduliidu ekspordiküsitlusest selgub, et Eesti toidutootjate tooteid võib leida igast maailma nurgast ja ekspordiks läheb nii meile juba tuttavaid tooteid kui ka kummastavaid kõrvalsaadusi.
Foto: Maris Ojasuu

Eestist eksporditi tänavu esimesel poolaastal põllumajandussaadusi ja toidukaupu 660 miljoni euro väärtuses, võrreldes aasta varasemaga kasvas eksport tänavu üle viie protsendi. Eesti päritolu kaupade osatähtsus põllumajandussaaduste ja toidukaupade ekspordis on viimastel aastatel olnud stabiilne ja jäänud ligi 75 protsendi juurde.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960