Autor: Põllumajandus.ee • 10. detsember 2021

Tallinna lennujaamast kinnipeetud taimekaitsevahendid lükkasid käima rahvusvahelise koostöö

Selle aasta maikuus pidas Põllumajandus- ja Toiduamet koostöös Maksu- ja Tolliametiga Tallinna lennujaamast kinni 1600 liitrit ebaseaduslikku putukatõrjevahendit Wizard, mis oli saabunud Ühendkuningriigist. Juhtumiga seoses toimus 7.–8. detsembril Tallinnas illegaalsete pestitsiidide rahvusvaheline kohtumine, Europoli koordineeritava operatsiooni Silver Axe avaseminar.
Foto: Pixabay

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) ning Maksu- ja Tolliameti (MTA) koostöös on Eestis varemgi kinni peetud illegaalseid taimekaitsevahendeid, kuid Wizardi-juhtum on neist tähelepanuväärseim. PTA, MTA ning Europoli koostöös selgitati välja, et nimetatud preparaati ei tohi lubada Euroopa Liidu (EL) territooriumile ning sellest teavitati nii teisi liikmesriike kui ka päritoluriik Ühendkuningriiki, kuhu taimekaitsevahend novembri lõpus tagasi saadeti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960