Autor: Ain Alvela • 13. detsember 2021

Teraviljakasvataja jaoks on tähtis vilja kiire kuivatamine ja pikk ladustamine

Äripäeva Põllumajanduse Äriplaani konverentsi raames korraldatud vestlusringis tõdeti, et kuivati on põllumehele hädavajalik tootmisvahend, mistõttu investeering uue kuivati rajamisse teenib farmerit vähemalt lähemad 30 aastat.
Fotol vasakult: Andres Lindam, Meelis Mändla, Ivo Sinivee, Urmas Nigula.
Foto: Oleg Hartsenko

Kui probleemi kogu Eestile üldistada, siis olukord on praegu selline, et uusi kuivateid ja viljapunkreid ehitatakse küll hoogsalt, aga üldiselt teraviljakasvatajatel kuivatus- ja ladustamisvõimsust siiki pigem napib.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960