Autor: Põllumajandus.ee • 17. detsember 2021

Džinni destilleerimisest üle jäävad kadakamarjad jõuavad juustu sisse

Andre juustufarmi ja Liviko koostöös valmivas juustus Crafter’s Juniper kasutatakse džinni destilleerimisest järele jäävaid kadakamarju.
Juustuga Crafter’s Juniper viiakse toiduainetööstuses tootmisjääkide uuesti kasutamine järgmisele tasemele.

„Oleme Livikos mõelnud välja ainulaadse lähenemise, kus kasutame ära džinni destilleerimisest alles jäävad kadakamarjad ja ekstrakti. Laborianalüüsidest selgus, et need kadakamarjad sisaldavad väärtuslikke mineraalaineid ja lausa veerandi marjadest moodustavad kiudained. Juustuga Crafter’s Juniper viime toiduainetööstuses tootmisjääkide uuesti kasutamise järgmisele tasemele. Loodan, et inspireerime ka teisi tootjaid sarnaselt uusi maitseelamusi looma,“ ütles Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960