Autor: Põllumajandus.ee • 22. detsember 2021

Nisu ja nisugluteen - kas tänapäevased nisusordid on toksilisemad?

Nisu, mais ja riis on kolm enim kasvatatavat toidutaime maailmas, millest inimkond on pika ajaloo jooksul saanud oma põhitoiduse. Kui mais ja riis on oma kasvutingimusteks sobiva kliima suhtes veidi nõudlikumad, siis nisu saab kasvatada väga erinevates maailmaosades ja väga erinevates kliimaoludes. Nisust ja tema omadustest kirjutavad Eesti Taimekasvatuse Instituudi nisuaretajad Reine Koppel ja Anne Ingver.
Foto: Pixabay

10 000 aastat nisusaia

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960