• 07.01.22, 11:54

Rukkileib laual toob tervist ja turvalisust

Rukkileivast on eestlase jaoks saanud toidu ja turvalisuse sünonüüm. Leivavaliku rikkus kauplustes võib kaugemalt siia sattunu segadusse ajada, kuid täidab kohaliku, ka nõudlikuma leivasööja ootusi. Sellest, kust on pärit meie leivaarmastus ja miks on leival eestlase söögilaual sedavõrd oluline koht, kirjutab Eesti Taimekasvatuse Instituudi geenipanga spetsialist Vahur Kukk.
Rukkileib laual toob tervist ja turvalisust
  • Foto: Unsplash
Talirukki sordiaretus Eestis

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.05.25, 11:03
Kevad 2025: talivili on jõuline, suvirapsi osakaal kasvab, väetise kulunormid on muutuses
2025. aasta kevad on toonud põldudele positiivse pildi: taliviljad on hästi talvitunud ning taimed on tugevad, hoitud ja toidetud. Ilmastik on kevadel olnud küll heitlik, kuid üldpilt on lootustandev. Linas Agro agronoomiaeksperdi Mart Toomsalu sõnul on rõõm tõdeda, et põllumehed ei ole sellel kevadel lämmastikväetisega kokku hoidnud, mis omakorda kajastub taimede heas seisukorras.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele