Autor: Juuli Nemvalts • 11. veebruar 2022

Põllumajanduse jätkusuutlikkus saab kliimamuutuse valguses uue tähenduse

Põllumajanduses on aina rohkem hakatud rääkima ettevõtete süsiniku jalajälje mõõtmise vajalikkusest. Varasem ettevõtete jätkusuutlikkuse mõiste on saanud selles valguses hoopis avarama tähenduse. Tulevikus hinnatakse ettevõtete krediidivõimekust just nendest parameetritest lähtuvalt. Täna õnneks veel pangad täiendavaid tegevusi ettevõtetelt ei nõua, küll aga käivad ettevalmistused tuleviku tarbeks.
Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus (paremal), jätkusuutlikkuse strateeg Anu Liblik (vasakul) ja LHV jätkusuutlikkuse spetsialist Mihkel Tamm kinnitavad kui ühest suust, et finantseerimistingimuste muutusi tehes peetakse eelnevalt nõu klientidega.
Foto: Andres Laanem

Eelmise aasta lõpus liikus pankade finantseerimistingimuste muutmise teemal mitmeid sahinaid ja põllumeestel tekkis selles valguses õigustatud küsimusi, kas rohepööre toob endaga kaasa laenutingimuste muutusi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960