Autorid: Juuli Nemvalts, Põllumajandus.ee • 6. detsember 2021

Globaalne põllumajandus vajab uusi tarkvaralahendusi

Põllumajandustarkvara arendamisega viis aastat tagasi alustanud eAgronom on kasvanud nii teenuste kui mahtude poolest. Kuus kuud pärast esimese toote turule tulemist haldasid nad juba 200 000 ha põlde, mis on 70% Eesti turuosast.
eAgronomi asutaja ja tegevjuht Robin Saluoks.
Foto: Liis Treimann

Kaks aastat tagasi alustati põllumeeste nõustamisteenusega, mis digitaalselt ja automaatselt, lisaks ekspertidele, annab põllumeestele nõu, mis praktikaid teha ja kuidas oma ettevõtet jätkusuutlikumalt ja kasumlikult majandada. Aina olulisemaks on põllumajandusettevõtetel tõusnud keskkonnaalased küsimused. Seni kasutatud võtted ja maaviljelustraditsioonid on vaja muutuste tuules üle vaadata. Paljuski saab siin abi digitehnoloogiast, mis aitab põllumehel isegi väetisekulu vähendada.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960