Autor: Andres Pulver • 1. aprill 2022

Maaeluminister: liiga laialdane talivilja kasvatamine võib saatuslikuks saada

Kolmapäeval Lääne-Virumaad väisanud maaeluminister Urmas Kruuse leiab, et meie põllumajandustoodangut on vaja rohkem väärindada ning lubab põllumehi mitte hätta jätta.
Maaeluminister Urmas Kruuse.
Foto: Liis Treimann

Minister tervitas avatud talude päeva infopäevast osalejaid Jänedal ja kohtus hiljem maakonna põllumajandusettevõtjatega ning LEADER-tegevusgruppide inimestega. „Toompeal võid kabinetis istuda, aga kui sa inimestega ei kohtu, siis sa ka ei adu, mis tegelikult toimub,“ sõnas minister. Jänedal leidis Kruuse aega ka mõnele küsimusele vastata.

Kuidas ministri vaatevinklist tundub – mis sellest aastast saab? Põllumehed juba räägivad, et suvivilja ei külva või vähendavad külvipinda oluliselt, sest väetisehind on kerkinud viiekordseks, keegi ei tea, milline tuleb suvi ja viljakuivatid töötavad gaasiga ...

Tõsi on see, et Venemaa agressioon muutis maailma väga palju ja muutis ka toidujulgeolekut. Ukraina on väga suur põllumajandustootja, eriti vilja ja päevalilleõli osas. See ja Venemaale ja Valgevenele kehtestatud sanktsioonid tekitavad maailmaturul kindlasti teatud defitsiiti.

Pikemalt loe Lääne-Virumaa Uudistest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960