Autor: Põllumajandus.ee • 11. aprill 2022

Mullu said toidutootjad saagi salve ning jätkus ka ekspordiks

Põllumajandus- ja kalandussektor koostöös toidutööstusega katavad meie toidulaua. Nende sektorite käekäigust sõltub see, kui rikkalik on meie toidulaud ja kui taskukohane on toit tarbijale. Maaeluministeeriumi maaelupoliitika ja analüüsi osakonna peaspetsialist Marje Mäger teeb Maablogis kokkuvõtte möödunud aasta tulemustest.
Kadarbiku Köögivili OÜ kapsapõld.
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Viimased aastad on pannud toidutootjad mitmeti proovile. Kui 2020. aastal alguse saanud koroonakriis tuletas meelde, kui oluline on kodumaine toidutootmine, siis 2021. aasta ehmatas hüppelise sisendite hinnatõusuga, mis paratamatult viis toidu kallinemiseni. Kuid seegi pole veel kõik — rahutu maailm esitab jätkuvalt väljakutseid ja taas vaatame lootusrikkalt toidutootjate poole, et jätkuks leiba ja ka leivakõrvast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960