• 11.04.22, 10:30

Mullu said toidutootjad saagi salve ning jätkus ka ekspordiks

Põllumajandus- ja kalandussektor koostöös toidutööstusega katavad meie toidulaua. Nende sektorite käekäigust sõltub see, kui rikkalik on meie toidulaud ja kui taskukohane on toit tarbijale. Maaeluministeeriumi maaelupoliitika ja analüüsi osakonna peaspetsialist Marje Mäger teeb Maablogis kokkuvõtte möödunud aasta tulemustest.
Kadarbiku Köögivili OÜ kapsapõld.
  • Kadarbiku Köögivili OÜ kapsapõld.
  • Foto: Andras Kralla/Äripäev
Viimased aastad on pannud toidutootjad mitmeti proovile. Kui 2020. aastal alguse saanud koroonakriis tuletas meelde, kui oluline on kodumaine toidutootmine, siis 2021. aasta ehmatas hüppelise sisendite hinnatõusuga, mis paratamatult viis toidu kallinemiseni. Kuid seegi pole veel kõik — rahutu maailm esitab jätkuvalt väljakutseid ja taas vaatame lootusrikkalt toidutootjate poole, et jätkuks leiba ja ka leivakõrvast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele