Autor: Jana Saarkoppel • 12. aprill 2022

Heimon Kala müük kukutas PRFoodsi käivet ka kolmandas kvartalis

Kalatootja PRFoods kaotas müügitulu varasematega võrreldes nii kolmanda kvartali kui ka üheksa kuu esialgsete konsolideeritud auditeerimata andmete järgi.
PRFoods tehas Saaremaal.
Foto: Irina Mägi

PRFoodsi 2021/2022. aasta kolmanda kvartali auditeerimata esialgne konsolideeritud käive oli 7,87 miljonit eurot ja 9 kuu auditeerimata konsolideeritud käive oli 37,17 miljonit eurot. Eraldi tegevusalade lõikes näitas käibekasvu Rootsi kalakasvatus, kus kolmanda kvartali käibest 16,5% ehk 1,3 miljonit eurot moodustas kalakasvatuse s.o ümarkala ja kalamarja müük, vahendab PRFoods juhataja Indrek Kasela börsiteate vahendusel.

Aruandeperioodil viidi lõpuni PRFoodsi tütarettevõte Saaremaa Kala AS müügitehing Heimon Kala Oy aktsiatega Soome ettevõttele Nordic Fish Oy. Kasela sõnul selgitab selle tehingu jõustumine ka jooksva majandusaasta 3. kvartali ja 9 kuu käibe langust. tema hinnangul käibe võrdlemine eelnevate perioodidega näitab müügitehingu tõttu ka moonutatud pilti ja ei anna põhjalikku ülevaadet grupi käibestruktuurist.

Pikemalt saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960