Eesti juhtiv toiduainete ja hoidiste valmistaja Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb tänavu purki 4800 tonni köögivilju, millest 3500 tonni on kodumaise päritoluga.
Enim kasutatakse köögiviljana Põltsamaa toodangus kurki, mida jõuab marineeritud kujul või valmissalatitesse 2300 tonni jagu. Põltsamaa teistesse purgi- ja valmissuppidesse, salatitesse ja hoidistesse pannakse ka 850 tonni kõrvitsat, 750 tonni kapsast, 280 tonni peeti, 260 tonni kartulit, 200 tonni porgandit, 160 tonni suvikõrvitsat ja 15 tonni punast kapsast.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
“Põllumees Toots sündis vajadusest paremini mõista, kuidas Eesti põllumees end tunneb, kui ta vilja fikseerib, ja millised on tema suurimad kõhklused. Tahame pakkuda alternatiivi, mis aitab põllumeestel riske vähendada,” selgitas Scandagra Eesti teraviljaostujuht Urbo Vilibert virtuaalse põllumehe sünnilugu.