Sektor vajab sealiha kvaliteedikava, see toob turule ühtlase kvaliteediga liha ning tarbijale kindlustunde, et liha on toodetud loomade heaolunõudeid ja häid tavasid järgides, tõdeti 27. aprillil toimunud sealiha kvaliteedikavade teemalisel arutelul.

- Kvaliteedikavas kirjeldatakse standardid, mida sealihatootjad peavad tootmisel järgima.
- Foto: Unsplash
Eesti Tõusigade Aretusühistu koostöös Põllumajandus-Kaubanduskojaga (EPKK) korraldas sealiha kvaliteedikavade teemalise arutelu, sektor kohtus juba kolmandat korda ja nüüd said paika põhilised näitajad, mida kava loomisprotsessis arvesse tuleb võtta. Kohtumisel lepiti kokku, et standardid kirjeldatakse loomade tervise ja heaolu, ravimise, pidamis- ja käitlemisvahendite, söötmis- ja jootmiskorralduse, bioturvalisuse, elusloomade transpordi, aretuse ning liha kvaliteedi valdkondades.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Teleskooplaadurid sobivad oma universaalsuse ja mitmekülgsuse poolest erinevatesse valdkondadesse nagu põllumajandus, ehitus, tööstus ja logistika, jäätmekäitlus, kommunaalteenused ja teehooldus, sadamad ja ladustamisplatsid, sündmused ja messid. Tehnikamüüja Forklift OÜ müügiosakonna juht Rivo Vinogradov soovitab teleskooplaaduri valikul jälgida masina võimekust ja kasutajasõbralikkust.